Meg voltam győződve arról, hogy ez valami skandináv formáció. Az énekesnői poszton szolgáló Tiffany Preston dalolása ugyanis kísértetiesen emlékeztet a The Knife révén ismertté váló, majd Fever Ray-ként igazán befutó svéd Karin Dreijer Anderssonéhoz. De nem, a Rainbow Arabia őshonos kaliforniai duó, másik fele - egyúttal Tiffany férje is - Danny Preston. Őt elvileg ismerhetném a Whisky Biscuit és Future Pigeon nevű zenekarokból is, de ez a dolog elvi szinten marad, életemben nem hallottam róluk, de ez inkább az én hibám.

A Rainbow Arabia első LP-je egészen színes munka, amit a vaskos elektropop alapok mellett a mindenféle - tőlünk és tőlük, Kaliforniából is nézve  - egzotikus zenei hatások teljesen szintetikus megnyilvánulásai tesznek egységessé. Valamiféle jó értelemben vett pszeudó dub, afro-beat és reggae keverdik itt arabos ízekkel. Tiffany is rátesz egy lapáttal, amikor nyilván valamely keleti nyelven vokálozik, nem is egyszer az album során. Nekem kicsit modoros a stílusa, de ide teljesen oké, meg van bocsájtva. Tetszik, amit csinálnak, végre valami frissebb dolog az elektro piacról. 8 / 10 

A duó gépfegyveres zsánerképe. Nem árt, ha az embernek van hobbija is, nem lehet mindig csak zenélni.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenekahetesrol.blog.hu/api/trackback/id/tr942722902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása